streck

Våra barn är det finaste och käraste vi har. Att stoppa tiden går inte, men att ta bilder på familjen när den blir äldre och växer gör att vi kan minnas tillbaka och på så sätt spara ögonblicken. När jag fotograferar familjer och barn är jag ute efter levande och kärleksfulla bilder. Jag vill inte gärna be era barn att le och titta in i kameran utan försöker med lek och skoj att få de där bilderna som du drömmer om. Den där bilden när alla är samlade, när storebror pussar lillasyster och när ni skrattar tillsammans så ni får ont i magen. Om ni går ifrån fotograferingen med ett leende på läpparna och en upplevelse att minnas har jag lyckats.

Att tänka på
När man är flera personer som ska vara med på bilderna kan man försöka ”matcha” färgerna på kläderna för att underlätta för kameran. Med matcha menar jag att försöka hålla sig till samma färgskala och inte göra kontrasterna så stora. Undvik gärna kläder med för mycket mönster och tryck. Jordnära färger som grått, beige, svart och brunt är alltid behagligt och passar bra ihop med min bildstil.

Är det något mer ni behöver tänka på när ni bokat en barn/familjefotografering hos mig? Visst det är väl bra att försöka tänka på att barnen inte behöver vara vrålhungriga och väldigt trötta men annars är det bara att dyka upp och låta leken ta över! Kom med ett öppet sinne, en härlig och nyfiken känsla så ska jag göra allt jag kan för att ni ska gå ifrån fotograferingen en upplevelse rikare, bilderna blir en bonus som ni kan hänga upp på väggen för att minnas den roliga stunden hos den knasiga fotografen 🙂