INFO & VILLKOR

Bokning
Tilltalar min bildstil dig, vill du föreviga ett minne? Vad roligt! Bokning sker via hemsidans kontaktformulär, på mail angusfoto@live.se eller via meddelandefunktionen på angusfoto på facebook. Du får oftast svar inom ett dygn. Genom att boka en fotografering hos mig godkänner du nedanstående villkor. Ett avtal med skriftlig information skickas till din mail innan fotograferingen och skrivs under vid fotograferingstillfället.

Plats
Jag utgår från Örebro men tar även emot gravidfotograferingar i Götene/Lidköping. Jag bor granne med Oset och fotograferar med fördel här hos mig då jag känner till området och vet många fina miljöer och platser.  Vi bestämmer tid och plats och jag tar gärna del av dina tankar för att du ska bli så nöjd som möjligt med resultatet. Utomhusfotografering är min melodi och förhoppningsvis din med, alla årstider har sin charm! Vi kommer gemensamt fram till en lämplig miljö som passar bra för just vår fotografering.

Väder & vind
För att kunna göra den absolut bästa fotograferingen efter kundens önskemål förbehåller jag rätten att ändra fotograferingstillfälle om väder och vind inte samarbetar just den bokade tiden. Detta kan komma att ske med kort varsel och en kommunikation om detta sker alltid med er.

Avbokning
Jag är hobbyfotograf med heltidsarbete och familjeliv, därför har jag fri avbokning från båda parter ända fram till fotograferingstillfället.

Pris
En fotografering kostar 500:-, 700:- eller 1000:- beroende på typ av porträttfotografering. I priset ingår endast fotografering och inga bilder. Du  väljer själv de bilder du vill köpa från ett digitalt urvalsalbum. Hur många bilder du sedan väljer styr slutpriset. Ju fler bilder du väljer desto billigare blir styckpriset. Om du inte väljer några bilder betalar du endast fotograferingskostnaden. Priserna på hemsidan anges alltid inklusive moms.

Urval
Inom en vecka efter fotograferingstillfället får du en länk på din mail till ett digitalt urvalsalbum. Bilderna i albumet är av sämre upplösning och med min logga på. Länken till albumet skickas till din mail och du kan i lugn och ro gå igenom bilderna hemma. Du får ett mail med instruktioner om hur du väljer dina favoriter och prisinformation. Du har 14 dagar på dig att göra ditt val av bilder, sedan kommer bilderna att tas bort för att frigöra utrymme. Det är absolut förbjudet att spara ner, framkalla, publicera eller bruka, några bilder från urvalsalbumet. Väljer du att inte köpa några bilder betalar du endast fotograferingskostnaden.

Bilder och leverans
När du valt dina bilder görs en enklare redigering av utvalda bilder. Med enklare redigering menas justering av ljus, färg och kontrast. Fotografen står för bedömningen av redigering. Kunden är medveten om fotografens bildstil och godkänner den. Är du intresserad av retuschering på en eller flera bilder kontakta mig för att diskutera dina önskemål. Efter att du valt dina bilder är leveranstiden 2-3 veckor och skickas efter att fakturan är betald.

Bilderna laddar du sedan ner direkt till din dator via ett digitalt album. Dina utvalda bilder levereras i en högupplöst kopia som lämpar sig för både framkallningar och publicering på nätet. Du får samtliga bilder i en färg- och en svartvit kopia. Bilderna ligger tillgängliga i 14 dagar så du hinner ladda ner dom till din telefon, dator, padda etc.

Användning
Dina köpta bilder är dina och får användas som du önskar. Men det menas att de får användas på sociala medier, bloggar, hemsidor etc. I samband med publicering på nätet ska ”angusfoto” eller ”fotograf Anna Gustafsson” anges. Lägger du ut en bild på instragram tagga ”Pramkajen”.

Bilderna är för privat bruk och får ej säljas vidare eller ändras. Med ändras menas att det inte är tillåtet att beskära, lägga på filter etc.

Jag har rätt att använda bilderna i marknadsföringssyfte på mina sociala medier. Jag visar självklart inte några privata delar, som kan tänkas synas vid tex en nyföddfotografering. Om du inte vill att bilderna ska publicerar på blogg/hemsida/facebook meddela mig detta innan fotograferingen vid bokning.

Det är absolut förbjudet att spara ner, framkalla, publicera eller bruka, några bilder från urvalsalbumet, instagram eller facebook som kunden inte har betalat för.

Betalning
Jag driver enskild firma och innehar därmed F-skattsedel. Alla priser på hemsidan innefattar därav skatt och moms. Tidangivelse för inbetalning är 30 dagar och utebliven inbetalning debiteras med 12% dröjsmålsränta. Betalning sker till angivet kontonummer, bank SEB. Bilderna levereras alltid efter betald faktura.

Lagring
Dina urvalsbilder sparas på min externa hårddisk i minst 2 år från fotograferingstillfället. Jag har en säker lagring som innebär att inget går förlorat om en hårddisk havererar. Dock kan jag ej med säkerhet säga att bilderna kommer finnas för alltid pga risk för brand och stöld.

IMG_9847

Gravidfotografering

Gravidmagen är mitt absoluta favoritobjekt att fotografera! Varför då? Det finns inget mer magiskt än att se blivande föräldrars kärlek till sitt ofödda barn. Att få äran att fånga detta på bild är det absolut bästa jag vet och en stor ära. Dessutom anser jag att en gravid kvinna är något av det vackraste som finns och det är verkligen en ära för mig att få föreviga detta.

Utomhusfotografering

Jag äger ingen studio och fotograferar i stort sett alla mina kunder utomhus. Att fotografera utomhus ger vacker miljö och, enligt mig, det bästa sättet att få till livfulla bilder med mycket känsla. Jag har flera favoritställen runt om i Örebro beroende på årstid, tid på dagen och typ av porträttfotografering. Jag provar gärna nya ställen tillsammans med dig.

IMG_5735

Min bildstil

Alla fotografer har olika bildstil och det är viktigt att man som kund gillar fotografens stil för att bli nöjd med resultatet. Jag vill beskriva min bildstil som mörk, murrig & mjuk. Jag gillar dova toner med få och matta färger. Jag dras till färger som är jordnära som svart, brunt, beige och grå. Jag bollar gärna klädval och miljöval tillsammans med dig för att våra tankar ska mötas på bilderna.